Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grå tankar i Örebro

Saker man tänker på när man går genom stan. Livet, universum, allting.

Vem beslutar om alla de där stora sakerna som varit problem som tagits om hand av de ansvarsbärande och förädlats till ”utmaningar”? Ett lokalt problem är de utmaningar som våra laxar står inför när de skall ta sig fram. Just den utmaningen slutade vara ett problem och blev en utmaning när laxtrapporna byggdes. Men kunde inte laxen tagit ån istället för trappan? Det är sånt jag vill fråga laxen men vi möts aldrig. Vad kostade trapporna? Vem vet!

Det finns en stor grå cirkel av betong längre ned på stan som utmanar stadsbilden när den inte längre kan producera någon slags evigt halvhjärtad översvämning vår- och sommartid. På hösten är den oföretagsam. Har ett svagt personligt varumärke. Men på vintern utmanar den våra föreställningar om vad man kan göra mitt inne i stan. Ibland. När den mindre gruppen slumpmässigt återkommandesmåbarnsföräldrar sett sina nästkommande snubbla runt på mycket små skridskor och pliktskyldigt dokumenterat detta i sociala medier så står den tom och vit. Men oftast grå.

Det är en utmaning att försöka skriva intressant om gråa saker, det finns ju så himla många av dem. Längre ned på den stora gatan så finns gråzoner. En av dessa rör föreställningen kring bilars varningsblinkers och vad som händer sen. Oftast kan man alltid sitta kvar en i bilen medan ens partner går in och handlar lite till höger. Men vad händer sen? Min katt hemma erbjuder inga svar. Hon vill mest ha lax.

”Röde Baronen”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel