Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grahn slog upp lårskadan – kan missa fler matcher

Varnad, skadad, utbytt och halvvägs ned i superettan. Tobias Grahn hade en tung kväll mot Gefle. Nu riskerar ÖSK-stjärnan att missa fler matcher på grund av sitt högra lår.

Tillbaka från start för första gången på över en månad. Då höll det inte ens en halvlek för Tobias Grahn.

Redan runt 40:e minuten började han ta sig för låret och teckna för byte. På stopptid i första halvlek haltade han ut, la sig bredvid avbytarbänken och fick behandling för baksidan av högerlåret. Igen. Samma skada som tvingade honom att kliva av mot Häcken och fick honom att missa matcherna mot Åtvidaberg och Mjällby.

– Det gick sönder. Det är samma som jag haft problem med tidigare, nu gick det upp igen. Det är irriterande, säger han och suckar.

Går det att säga något om hur länge du blir borta, det är en vecka till nästa match?– Nej, det går inte att säga något i dag (läs: i går). Kanske märker man i morgon (läs: i dag) eller på söndag hur det kan vara.

Vad var det som hände?– Det var en sprint hemåt. Det bara small till. Den här veckan har jag tränat för fullt och inte känt någonting. Men nu högg det till igen.

Dessförinnan hade Grahn hunnit dra på sig säsongens åttonde gula kort efter att ha tappat boll och sparkat Alexander Faltsetas över smalbenen. Därmed rycker ÖSK-stjärnan i allsvenskans varningsliga – ingen annan spelare i serien har dragit på sig fler än sex gula kort i år.

– Domarna är ute efter mig, så är det. Visst, jag var på hans smalben, men det var min första närkamp i matchen. Det säger ganska mycket om hur låg ribban är för mig. Ingen annan spelare får varning för första situationen de går in i, säger Grahn surt.

Däremot var mittfältaren mycket samlad när det gäller ÖSK:s allt mer akuta tabelläge.

– Det känns givetvis tungt just nu, det här var en match vi ville vinna och det är jobbigt att förlora. Men som jag varit inne på tidigare; det är prestationen det handlar om och det är inte alltid prestation och resultat hänger ihop. Jag tycker att vi var mycket bättre än Gefle, säger han.

Hur ser du på tabelläget?– Det bryr jag mig inte om. Jag ser bara till prestationer. Vi ska fortsätta leverera prestationer som i dag, då kommer poängen att komma.