Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grannarna klagade på bullret- nu mäts ljudnivån från Ritz

Nattklubben Ritz fick i höstas många klagomål för den höga ljudnivån, och Ritz tog efter det itu med problemet. Men fortfarande återstår ljudmätningar inne i lägenheter hos dem som har störts, som kan visa att bullret har minskat till en godkänd nivå.

Nattklubben Ritz startade i Badhuset på Fabriksgatan i slutet av september. I början av oktober fick Örebro kommuns miljökontor de första klagomålen på buller från nattklubben, och de följdes av flera. I november beslutade kommunens miljönämnd att Ritz skulle göra ljudmätningar i lägenheter som hade problem med bullret.

I december beslutade miljönämnden om hur högt ljudet kan vara inne på Ritz för att inte grannarna ska störas.

– Nu har Ritz gjort mycket för att dämpa ljudnivån utåt, man har isolerat vid entréer och vid ventilationer. Men vi har begärt ljudmätning från utsatta lägenheter för att få veta ljudnivån när Ritz har sin normala verksamhet i gång, och det har vi ännu inte fått, säger Erik Johansson (FP), ordförande i miljönämnden.

Den som driver en verksamhet som orsakar störande buller ska stå för ljudmätningar, ofta genom att en konsult anlitas.

Ljudmätningen skulle ha varit inlämnad till miljönämnden senast 18 januari, men det skedde inte. Nu förelägger miljönämnden Ritz att redovisa ljudmätningen senast första mars, annars blir det böter.

– Ritz har samarbetat bra, men vi måste få in ljudmätningen för att se att deras åtgärder har gett resultat, säger Erik Johansson.