Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gråsparvar lockade sångfåglar till Barrud

Barrud. Det var många som ville vara med och sjunga när gruppen Gråsparvarna bjöd upp till sångstund i Barruds bönehus.

Annons

På vintern bor det bara tre familjer i Barrud. Annat är det på sommaren, då nästan 50 personer bor i bygden. Det verkade som de flesta av dem hittat till bönehuset för att lyssna och sjunga på lördagseftermiddagen.

– Det är så mysigt att komma ut på landet och träffas så här, säger Ulla-Britt Eriksson från Gårdsjö. Men framförallt är hon där för att se Gråsparvarna.

– Vi såg dem för bara två veckor sedan, men de är så bra, avslöjar hon.

Från Kinnekulle

Gråsparvarna kommer från Kinnekulle och har spelat ihop i sex år. En av de tio sångarna, Lennart Gustafsson kommer från Barrud och är även med i byalaget som ordnar träffen. Förutom att sjunga samlas också pengar in till en hjälpinsats i Lettland.

– Och så brukar vår sångledare Egon Österberg berätta en och annan rolig historia, lägger Lennart till. Och visst visas prov både på roliga historier och engagerande musik. Man sjunger om allt, till och med lite politik får man in så här i valtider.

Trots bygdens storlek är det är inte ovanligt att det händer något i Barrud. I samband med reparationen av bönehuset bildades byalaget och de har fortsatt att engagera bygden. I sommar har man haft ett program med många aktiviteter, såsom midsommarfirande, metartävling och slåtterdag. De allra flesta utgår från bönehuset.

Bättre att leka

När Gråsparvarna tar lite paus passar Hanna Gustafson och Signe Östman på att smita ut och spela lite boll. När det blir för mycket spring i benen passar lekar utomhus bättre än att sitta stilla på bänkarna.

Nästan lika viktigt som att få sjunga är det uppskattade fikat efteråt. Kön är lång, men det kan det vara värt för att få sitta i skuggan med en kaffekopp och hembakt paj.

Annons