Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gratis sand till örebroarna

Benbrott går att förebygga med sand. i dag har det varit gratis sandhämtning på Aspholmen.

Att äga en fastighet innebär ett ansvar för att trottoaren utanför huset är framkomlig. Så här års betyder det mycket arbete med att skotta och sanda. Också den egna tomten behöver skottas och sandas.

Det vittnade besökarna om som tagit sig till Tekniska förvaltningen på Aspholmen på lördagen för att fylla hinkar och påsar med sand när det var extraöppet för gratis sandhämtning.

Kanske beror det på att fastighetsägare och väghållare har varit duktiga på att skotta och sanda. För trots årets stränga vinter har den varit ordinär när det gäller benbrott. Det berättar Febe Stenson, avdelningschef på USÖ:s ortopedmottagning.

- Det är ju alltid många som halkar så här års, och vi hade en ordentlig topp före jul. Men nu är det inte mer än en vanlig vinter, säger hon och fortsätter:

- Vädret kan göra att fler är försiktiga. Nu vet man hur det är och att man måste ta det lugnt.

Värre är det med den första frosthalkan som inte syns. Den 16 december i fjol fick frakturmottagningen på USÖ in 36 frakturer samma dygn som alla berodde på halkan: handledsbrott och frakturer på överarmar och fotleder med mera.