Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gratis sommaraktiviteter för barn och unga i Fellingsbro

Med start måndag anordnar Studieförbundet Vuxenskolan sommaraktiviteter för barn och ungdomar i Fellingsbro.

Det är inom Örebro läns projekt Hundra år i Sverige som Studieförbundet Vuxenskolan anordnar aktiviteterna. Fram till och med torsdag är barn i åldern 7 till 15 år välkomna till Ekbackens skolas gamla matsal. Mellan klockan 9.30-12 kan alla som vill måla, pyssla och prova på teater.

En av ledarna är Emma Andersson, pedagog på Studeförbundet Vuxenskolan.

-      Vi tycker att det är viktigt att alla har möjlighet till aktiviteter under sommaren. Vi ser fram emot roliga och kreativa dagar. Förhoppningsvis kan det leda till att vi framåt kan starta studiecirklar för barn och ungdomar i Fellingsbro. Vi vill att alla ska ha en mötesplats där man har kul och utvecklas, säger Emma Andersson.

Projektet Hundra år i Sverige drivs av Studieförbundet Vuxenskolan Örebro län med finansiering från Arvsfonden. Alla aktiviteter inom projektet har temat ”Hundra år i Sverige” och gör på olika sätt nedslag i dåtid, nutid och framtid. 

 -      Vi vill bidra till ett mer inkluderande fritidsliv där alla kan delta oavsett språkliga eller ekonomiska förutsättningar. Under våren har projektet bland annat haft studiecirklar inom teater, matlagning och dans för barn och ungdomar i Örebro län, säger Emma Andersson.