Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grillare med bil tog över gångväg

Maken, rullstolen och jag tog en stilla promenad runt Vivallakullen. Den hårdgjorda rundslingan är gjord för funktionshindrade men används tyvärr även som genväg av bilister.

Plötsligt så dyker det upp en bil vid tennisplanen, kör upp på gångvägen precis framför oss och parkerar nedanför serpentinvägen. Bilisten kliver ut och vi frågar varför han kör bil på gångväg och varför han parkerar så att han är i vägen för oss som kommer gående/rullande. Föraren svarar att han hade all rätt att göra som han ville. Han måste ju bara….

När vi påpekade att han stod i vägen och att vi inte kunde ta oss fram så hänvisade han oss och rullstolen till diket eller att köra upp via kullen så att bilen fick stå på gångvägen i fred.

Nu var detta inte vilken bil som helst, utan en företagsbil som ägdes av ett assistansbolag. Ett bolag som kallar sig ”bättre” och vars ledord är att ”förbättra livskvalitén för våra kunder”, kunder som mycket väl kan sitta i rullstol. Men tydligen är inte de fina orden något som gäller på fritiden, mot ickekunder. Då överstiger ansvarigas lathet de funktionshindrades framkomlighet.

Bilföraren var oförskämd och oförstående både mot oss och mot lagen, när han ansåg att hans rätt att köra och parkera bil på gångväg överskred vårt behov att komma förbi med rullstol. Det var inte med någon funktionsnedsatt i bilen, utan firmabilen var ute i ett privat ärende. Föraren skulle ha fest vid grillplatsen och orkade inte bära maten.

”All reklam är bra reklam?”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel