Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grismanifestet gör spelstopp i Lindesberg - pjäs om klimathot

Den 12 april framföres teaterföreställningen Grismanifestet i Lindesberg. Det är Lindesbergs naturskyddsförening och Lindesbergs riksteaterförening som tillsammans arrangerar evenemanget.

Annons

Torsdag den 12 april klockan 19 framför Scenkonstgruppen föreställningen Grismanifestet i Lindeskolans aula i Lindesberg. Det är fri entré för alla men med möjlighet att lägga bidrag till Naturskyddsföreningens arbete. En föreställning kommer även att spelas på dagtid för gymnasieelever.

Så här skriver Scenkonstgruppen om sin föreställning: "Grismanifestet berör de händelser som har lett fram till den alltmer hotande klimatkatastrofen och har tagit fabeln till hjälp för att skildra utvecklingen och det lidande som följer i spåren. Samtidigt som pjäsen gestaltar cynism och girighet, frosseri och övermod så skildrar den också människans förmåga att ändra händelseutvecklingen och resa sig mot de krafter som hotar henne."

Grismanifestet turnerar runt i landet och i samband med föreställningarna så ingår även ett publiksamtal där representanter från Naturskyddsföreningen och inbjudna gäster diskuterar de frågor föreställningen, som är en monolog, väcker.

Bokbord och utställning med miljötips ska också finnas med i samband med föreställningen.

Produktionsfakta Grismanifestet:

Manus och regi: Patrik Franke. Skådespelare: Nadja Franke. Scenografi och kostym: Lars Jansson. Illustration: Robert van Bolderick.