Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grupp vill rädda Folkets hus

Nystartad grupp vill rädda Folkets hus i Askersund från rivning. Gruppen vill att huset rustas upp och används.

Annons

Efter att politikerna i kommunstyrelsen enhälligt beslutade om att riva Folkets hus i Askersund reagerade Askersundsbon Kickis Eliasson och startade Facebookgruppen ”Rädda Gamla Folkets hus i Askersund”.

– Jag startade gruppen på torsdagen i förra veckan. Nu är vi 115 medlemmar. Vi vänder oss mot beslutet om rivning. Vi vill att huset ska bevaras. Huset har ett kulturhistoriskt värde, säger Kickis Eliasson.

Hon påpekar att medborgarna skulle ha fått säga sitt innan beslutet togs om rivning.

– Vi vill ha en dialog med politikerna. Vi som bor och verkar här måste få uttrycka vår åsikt, säger Kickis Eliasson.

För att få en dialog med politiken så skrev Kickis Eliasson en insändare i NA om just att Folkets hus i Askersund behöver räddas. I insändaren skriver hon att hon ser fram emot ett svar från politikerna på frågan varför Folkets hus ska rivas och varför byggnaden inte kan rustas upp.

Enligt beslutet i kommunstyrelsen så ska huset rivas i december då kommunen förvärvar fastigheten. Rivningen är beräknad till en kostnad på cirka en miljon kronor. Kommunstyrelsen hoppas på att få en privat köpare av marken som även kan ta sig an rivningen.