Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grythyttelistan villgöra om äldreomsorgen

En genomgripande rekonstruktion av äldreomsorgen är nödvändig där fokus läggs på det friska och individen. Det framhåller Grythyttelistan (GL) i en motion.

Annons

Kommunens äldreomsorg måste få en översyn anser Barbro Stein, Maria Jansson Andersson och Emil Gustafsson som gemensamt skrivit en motion till kommunfullmäktige.

De hänvisar till revisorernas kritik om bristfällig styrning och otillräckliga uppföljningar.

Geografisk indelningMotionärerna framhåller vikten av att äldreomsorg ska utgå från det friska och aktiva hos varje person. Detta görs möjligt genom egna friskvårdare, fritidsledare och socialpedagoger i samverkan med föreningslivet.

Individen anser man ska sättas i centrum då det ger trygghet. Man förespråkar en geografisk indelning av verksamheten med smidiga och väl förberedda övergångar mellan olika former av äldreomsorg.

Äldreomsorgen behöver därför en rekonstruktion av mål, organisation, arbetsformer och administrativa rutiner anser GL. Ansvaret för upphandling av lämplig kompetens bör ligga på kommunstyrelsen. Innan någon ny organisation finns ska alla principiella förändringar i verksamheten undvikas, anser motionärerna.

Annons