Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guldhandlaren: "Jag betalar för det rena guldet"

Örebro Guldhandel ser inte några problem med sin prissättning.
– Jag betalar för det rena guldet i själva smycket, säger ägaren.

Örebro Guldhandel registrerades som bolag den 1 mars tidigare i år. Några veckor senare, den 18 april, blev företaget aktiverat.

Därefter har flera personer reagerat på företagets sätt att bedriva guldhandel. Men ägaren av företaget ser inga konstigheter med sättet de handlar guld på.

Vad menar du med rent guld?– Jag betalar som jag har lärt mig att man ska betala. Jag betalar för det rena guldet i själva smycket för att få en marginal, säger han och fortsätter:

– Som jag lärde mig i Tyskland så betalar man så. Eftersom jag säljer det till Tyskland så gör jag så, det är tysk standard.

Konsumentverkets jurist säger att man måste betala för hela vikten i 18 karat. Borde inte du göra det?– Det stämmer inte. Det tror jag inte. Om du kommer hit med ditt guld och jag ger dig ett pris och du säger ja, då gäller det.

Alla andra handlare betalar ju för hela vikten?– Jag köper ju bara guld, de andra säljer ju också, eftersom jag bara köper in har jag inga andra inkomstmöjligheter. Då måste jag räkna lite marginal på guldet, de andra har ingen marginal.