Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gunilla Rönnberg ny kultur- och fritidschef

Nu har äntligen ridån gått ner i den långa farsen om rekryteringen av ny kultur- och fritidschef i Askersunds kommun. Kvar på scenen står Gunilla Rönnberg.

Gunilla Rönnberg har de senaste åren jobbat som musikledare på Norrberga kulturhus. Hon tillfrågades av kommunledningen om hon ville ha jobbet som ny kultur- och fritidschef, en post som varit vakant i ett år. På grund av att det är ett spännande uppdrag och att det finns så mycket kompetent och kreativt folk i förvaltningen så svarade hon ja, berättade hon på en presskonferens i förmiddags.

Hon får ansvar för kultur- och fritidsfrågorna. Turismfrågorna flyttas enligt ett beslut om organisationsförändring till en enhet under kommunstyrelsen. Henrik Olofsson, i dag näringslivschef i kommunen, blir ny chef för den enheten. Han kommer att ha huvudansvar för turism, företagande och information.

Läs mer i torsdagens Nerikes Allehanda.