Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gunlög Rasmussen: Här hittar du uppgifter om smittläget i Region Örebro län

 
Corona: Sjukvården
Visa alla artiklar

Svar

... till Göril Thyresson, NA 10 maj.

Region Örebro län visar antal nya bekräftade fall per dag, uppdelat mellan patientprover respektive prover tagna på personal inom vård och omsorg. Det finns på smittskyddsenhetens sida på webbplatsen www.regionorebrolan.se. Det är en mycket viktig del i rapporteringen, då den senare gruppen ofta har mycket milda symtom, och således inte är provtagna för att de behöver sjukhusvård.

Hur fördelningen av bekräftade fall ser ut i länet har kommunicerats öppet i samband med vissa av regionernas pressträffar. Regionen kommer också inom kort redovisa antal positiva patientprover i förhållande till invånarantal för länets större kommuner.

Region Örebro län har en samlad bild av antal äldreboenden (SÄBO) i länet som har eller har haft minst ett fall av covid-19. Det är dock respektive kommun som ansvarar för uppgifter kring hur många äldreboenden som är drabbade i en kommun, och eventuell kommunikation kring situationen vad gäller smitta på ett specifikt boende.

Gunlög Rasmussen

smittskyddsläkare, Region Örebro län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel