Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gustavsson: "Senaste budet har jag tackat nej till"

Daniel Gustavsson ryktas vara på väg till Elfsborg. För NA bekräftar han nu att han har förkastat kontraktsförslag från ÖSK.– De säger att det kan vara tufft att få fram ett annat förslag, säger ”DG”.

Annons

Det var Borås Tidning som i går kom ut med uppgifter om att ÖSK: skyttekung, yttern Daniel Gustavsson, skulle vara ett aktuellt namn för Elfsborg.

När NA efter ÖSK:s onsdagsträning på Sörbyvallen konfronterar DG med uppgifterna vill han inte säga för mycket, men uttrycker heller ingen förvåning.

– Det har väl gått ganska bra på våren så det vore konstigt om det inte fanns intresse från andra klubbar. Men jag har kontrakt här året ut och vi ligger bra till i serien. Jag koncentrerar mig på att vara här, säger DG.

Men du diskuterar med ÖSK om framtiden?

– Ja, vi har gjort det. Men än så länge har vi inte lyckats komma överens om något. Så vi får se. Jag har sagt att vi kör på bara, men som jag sa så har vi inte kommit överens om något.

Det uppges att du har sagt nej tack till ÖSK?– Det senaste jag har fått har jag sagt nej till. Och de säger att det kan vara tufft att få fram ett annat förslag. Det är så det ser ut, men sedan vet man aldrig vad som händer. Jag har kontrakt året ut och har ett halvår kvar på det. Så det kan hända något, men vi får se.

I en intervju i NA:s papperstidning i våras berättade 25-åringen från Kungsör att han inte är främmande att röra på sig. Och det står han fast vid.

– Precis, så är det. Jag har alltid strävat efter att komma utomlands och det kommer jag alltid att göra. Sedan får vi se hur långt det kan räcka och hur allt kommer lösa sig.

Och blir det inget med utlandet är DG inte främmande för spel i andra allsvenska klubbar.

– Ja, så klart. Om en tillräckligt bra grej dyker upp och vi inte kommer överens här, samtidigt som inget lockar utomlands så är det allsvenskan som gäller.

Du har byggt hus i Kungsör, men det är inget som binder dig hit?

– Nej, det jag sagt är att huset står där och jag kommer ha det kvar. Det kostar mig inte allt för mycket, samtidigt som det är skönt att ha en trygg punkt där familjen bor. Och oavsett var jag hamnar så kommer det finnas veckor jag spenderar där varje år, säger DG.

ÖSK:s vd Simon Åström fanns på plats på träningen och bemötte även han uppgifterna.

– Ingenting är klart med honom från vårt håll, utan vi pratar med varann. Sedan får vi se var det landar. Sedan är det ett nytt läge med spelare som har utgående kontrakt att de har rätt att prata med andra klubbar. Och det är klart att när vi har attraktiva spelare så finns det intresse, men sedan blir det mycket spekulationer också. Så blir det i alla lag, säger Åström.

Ni har tio spelare med utgående kontrakt, men ni hoppas väl förlänga med flera där?– Ja, det är klart vi har en plan att hantera det. Flera av spelarna tror och hoppas vi kunna förlänga med, men några kanske vi inte gör med. Och vi jobbar alltid med olika scenarier. Blir det som vi vill i kontraktsförhandlingarna så är vi jättenöjda. Men lyckas vi inte gå i mål har vi så klart en plan för det också med olika alternativ som vi kollar på.