Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gymnasieskolor kan få mer samverkan

Bland skolpolitiker och skolchefer i Örebro län förs en diskussion om att hitta fler sätt att samverka. Både gällande kursinnehåll för eleverna och kompetensutveckling för lärarna.

Till exempel skulle naturvetenskapsprogrammets miljöinriktning, som för en tynande tillvaro på Lindeskolan, kunna få ny näring genom ett utbyte med likadant program i Örebro. Kanske kan den arbetsplatsförlagda delen av vissa utbildningar bli bättre genom samverkan med resten av länet. Och möjligheten skulle öka att läsa någon speciell inriktning inom sitt program.

Det finns en gemensam politisk skolgrupp i länet som har formulerat en rad frågeställningar om samverkan, som nu diskuteras i kommunerna. I mars sammanställs vad som sagts.

– Det handlar inte om att flytta hela program, utan om att utbyta uppgifter och hålla webbkontakt med andra som jobbar med samma saker, säger utbildningsförvaltningens chef Conny Johansson som hanterar frågan för Lindeskolan del.

Pia Kjellander, programsamordnare på naturvetenskapsprogrammet, skulle välkomna en ökad samverkan mellan skolorna.

– Det låter rent principiellt vettigt, av flera anledningar. Det vore ett sätt att bevara inriktningar, och därmed kunna ha kvar fler elever. Vi lärare har också efterlyst mer samstämmighet mellan skolor inför bedömning i samband med betygssättning.