Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ha koll hur Riksbankens stöd betalas tillbaka

 
Coronaviruset i Örebro län
Visa alla artiklar

Riksbankchefen sa i media 3 april att riksbanken skall göra allt för att stötta nu i coronakrisen men utbetalningar måste ske genom bankerna. En stor penninggåva från riksbanken har redan skänkts till bankerna och det kan bli mer. Meningen är att stora och små företag skall kunna få del av dessa pengar genom lån från banken.

En småföretagare med restaurang har dock undrat över bankernas prövning för lån nu när många är konkursmässiga och hur man skall kunna betala tillbaka lånet. Enligt en insändare här i NA skall också lånet betalas tillbaka med 6,5 procents ränta. Stora företag, som dessutom nu planerar för stora aktieutdelningar, kan säkert betala tillbaka stora lån med ränta. Tillsammans med vinsterna på till exempel bolån är det väl möjligt att bankerna nu också ökar på vinsterna med hjälp av Riksbankens gåva.

Min förhoppning är att media hårdbevakar hur bankerna kommer att förvalta Riksbankens penninggåvor till dem med den goda avsikten att stötta företag i kris nu i coronatid.

”orättvist”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel