Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hackat och malet på krogshow

En fiolspelande Skyllbergsbo, Anna Anka, ett katthem och Västra Å med en äggbod. Det några lokala inslag i Kraxkompaniets revy ”Hackat och malet”. På torsdag har Kraxkompaniet från Kumla premiär för sin revy ”Hackat och malet” i Rosendals festgård utanför Skyllberg.

Det är tredje gången som Kraxkompaniet sätter upp en show med mat på Rosendals festgård.

– Det började med att min syster Barbro Andersson, som driver Rosendals festgård, tyckte att vi skulle sätta upp något här med Kraxkompaniet, säger Inger Andersson, en av två regissörer.

Startskottet gick för cirka tre år sedan och i år kommer alla föreställningarna att vara i Rosedals Festgård.

– Vi känner att det är bättre här än i Kumla. Det är ett större upptagningsområde, vi kan bjuda på ett helhetskoncept och det är mer publikkontakt här, säger Kristina Larsson, som ansvarar för PR inom Kraxkompaniet.

– Sen får Kumlaborna komma ut på en utflykt. Vi har bussar som går från Kumla, Hallsberg, Östansjö och Askersund, säger Inger Andersson.

Årets krogshow ”Hackat och malet” innehåller lokala inslag från både Kumla, Skyllberg och Västra å. Visste ni till exempel att det finns en tunnel som förbinder Kumla sjöpark med sjön Skiven, där Rosendals festgård ligger vid.

– Vi har även ett inslag om en Skyllbergsbo och om en äggbod i Västra å, säger Inger Andersson.

På torsdag är det alltså dags för premiär av årets krogshow som är ett samarbete mellan Kraxkompaniet, Studiefrämjandet och Rosendals festgård.

– Det känns förfärligt spännande, säger Inger Andersson.

– Premiärdatumet är det enda vi inte skojar om, säger Kristina Larsson.

Föreställningsdatumen är den 1 april, 2 april, 3 april, 4 april, 9 april och 10 april.