Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Haddad: "Kan spela mittback i allsvenskan"

Andreas Haddad gjorde succé som mittback i U21-allsvenskan.
– Vill tränaren ha mig där tackar jag inte nej till att spela innerback i allsvenskan, säger han.

Efterhängsna skador har förstört Andreas Haddads två säsonger i ÖSK.

I år har det bara blivit tre allsvenska matcher, senast den 5 juli. Men i går fick den 30-årige anfallaren dra på sig matchtröjan igen.

I U21-allsvenskans B-slutspel, mot moderklubben Assyriska, gjorde Haddad comeback – som mittback. Och han skötte sig prickfritt.

– Jag vann exakt alla dueller jag var uppe i. Och när någon annan gick upp i duell tog jag djupet. Det fungerade riktigt bra. Dessutom fick jag tackla ner min polare Haris Laitinen. Jag sprang ikapp honom när han kom igenom, dunkade ner honom i marken och tog bollen. Riktigt skönt, säger Haddad och skrattar.

Det är en månad och fem matcher kvar av allsvenskan, kan det bli spel där?

– Jag tror att jag kan vara med, men frågan är om jag vill riskera att gå in i det här läget, när jag precis är tillbaka efter skador. Inte som forward, alltså. Men som innerback skulle jag inte tacka nej till att spela.

ÖSK vann matchen med 4–1 (3–0) efter mål av Miralem Malic, Patrik Anttonen, Valdet Rama och Boris Lumbana. Assyriskas mål gjordes av Laitinen i mitten av andra halvleken.

Läs allt om Haddads comeback i onsdagens NA, papperstidningen!