Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Haddad missar AIK-matchen

ÖSK ser ut att tvingas klara sig utan sin skadade skyttekung Andreas Haddad även mot AIK på måndag.
Själv räknar han med att vara tillbaka om drygt en vecka.
– Det är bättre att vila en extramatch än att riskera slå upp skadan och missa resten av säsongen, säger han.

Bristningen i magmuskeln, som Haddad ådrog sig i bortamatchen mot Häcken, läker långsamt. Så segt att allt nu talar för att Haddad inte kan vara med i det allsvenska mötet med AIK på Råsunda på måndag. En speciell match för Haddad som är uppvuxen i Solna och har spelat i AIK:s ungdomslag.

"Känsligt ställe"När övriga i ÖSK spelade tvåmål på torsdagsträningen joggade Haddad vid sidan om.

– Jag räknar själv med att kunna vara med igen hemma mot Kalmar nästa fredag. bristningen sitter på ett känsligt ställe som gör att det är lätt att dra upp skadan igen om den inte läkt fullt ut. Det vill jag inte riskera, säger Haddad som inlett säsongen med tre mål.

"Frustrerande"– Första dagarna efter att jag blev skadad kunde jag inte ens jogga och det kändes inte som om jag blev något bättre. Det var frustrerande. Men de två senaste dagarna har det gått framåt och nu hoppas jag att det ska fortsätta på samma vis. Vår sjukgymnast Urban Juneholm har inte givit upp hoppet helt om AIK-matchen.

Men det har Ulf Gustavsson, sjukgymnast vid Örebro rehabcenter, som också kollat på Haddads magskada.

– Han säger att jag ska ha fyra-fem träningar bakom mig innan jag kan gå för fullt igen. Jag missar som sagt hellre en extra match nu än slår upp skadan och blir borta resten av säsongen.

Lushtaku centerAndreas Haddad missade även ÖSK:s match hemma mot Helsingborg på annandag påsk. Han ersattes då av Kushtrim Lushtaku som spelade center med Marcus Astvald och Valdet Rama utanför sig.