Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Haddad opererad i Göteborg

Andreas Haddad missade matchen mot IFK Norrköping. 
I stället opererade han sitt magbråck i Göteborg.
– Sixten ville att jag skulle spela. Men jag pallade inte se mittbackarna jogga förbi mig, säger anfallaren som nu blir borta upp till sex veckor.

Precis som NA skrev i papperstidningen tidigare i veckan blev Andreas Haddad tvingad till operation redan nu under seriespelet. Trots att han själv ville avvakta in i det längsta. Magsmärtorna som pågått i över en månad blev till slut för stora. På onsdagen opererades han i Göteborg av Leif Swärd och bråckspecialisten Anders Falk, som för någon vecka sedan fastställde Haddads diagnos.

"Gjorde inte mig själv rättvisa"– Jag har försökt in i det längsta att besegra smärtan. När jag spelade mot Gais tog den smärtstillande sprutan bort ungefär femtio procent av smärtan. Men det var bara tillfälligt. Dessutom var det väldigt frustrerande att känna att jag inte gjorde mig själv rättvisa, säger Haddad.

Trots smärtan ville ÖSK vänta med operation till efter Norrköpingsmatchen. 

– Jag hade ett samtal med Sixten Boström där han sa att han ville ha med mig. och att jag gjorde nytta även om jag inte kunde spela för fullt. Jag sa först ja men när jag sedan testade jogga och det inte ens funkade fick jag ta ett nytt samtal med Sixten, be om ursäkt och förklara att jag måste operera mig. 

Vill vinna skytteligan – på en halv säsongNär NA når Haddad på telefon på onsdagskvällen är han just hemkommen från operationen. 

– Jag hörde på radion i bilen att vi vann och det känns hur bra som helst. Extra roligt att Anttonen fick göra ett fint mål nu när han är tillbaka från start. 

För Andreas Haddad väntar nu upp till sex veckors frånvaro från fotbollen.  

– Jag får börja springa om två veckor. Men det var som Sixten sa till mig: Du får komma tillbaka i höst i stället. Och vinna skytteligan på andra halvan allsvenskan.