Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Haddads säsong är över

Säsongen är över för ÖSK-anfallaren Andreas Haddad. En ny operation i Göteborg väntar på 29-åringen, som redan genomgått en operation i år.

På onsdagens förmiddag var Andreas med och tränade med ÖSK, med en rejäl dos smärtstillande i kroppen för att hålla ljumskproblemen i schack.

- Det var så pass att jag inte började gråta varje gång jag sköt bollen, säger Andreas efter träningen.

Han har en tid enbart ägnat sig åt rehabträning. Nu körde han ett pass för fullt, och förklarar meningen med det:

- Jag har problem med en sena i ljumsken, en skada som inte läker av sig själv. Nu ville läkarna att jag skulle prova att gå för fullt trots smärtorna, för att eventuellt kunna tänja ut den senan och på så sätt möjligen bli av med problemet, säger Andreas med ett ansiktsuttryck som tydligt visar att det var ett test som inte föll väl ut.

- Det gjorde jäkligt ont, och det gör fortfarande ont. Så nu är det hoppet ute, och jag kommer att bli opererad i augusti i Göteborg. Sedan väntar två månaders läkning innan jag kan börja träna för fullt igen, så något mer spel den här säsongen är inte att räkna med. Det skulle vara i någon av de sista matcherna i höst i så fall, säger han.

Den tidigare operationen avhjälpte ett magbråck. Nu handlar det om ett fäste i ljumsken, en sena som är för kort.

- De kommer att klippa av den. Tydligen går det inte att göra på annat sätt för att bli av med problemet. Det läker inte av sig självt.

Frustrerande?- Ja, det är klart att det är. Jag vill ju spela fotboll och ha roligt. Det här är inte kul. Men nu är min plan att gå igenom detta, och sedan träna stenhårt för att bygga upp fysiken under vintern, och komma tillbaka starkare än någonsin till nästa säsong.

Operationen kommer, som tidigare i Haddads fall, att genomföras i Göteborg där Leif Swärd och Anders Falk har en klinik för idrottsskador.

- De har semesterstängt nu, men så snart som möjligt när de öppnar igen så blir det operation. Tror de är tillbaka den 10 augusti, säger Andreas.

Andreas Haddad hann med fem matcher och tre allsvenska mål för ÖSK i början av säsongen, värvad från Assyriska.

Om allt går väl har ÖSK en hel och fräsch Haddad som "nyförvärv" också nästa säsong. Sportchefen Lennart Sjögren sa i måndags att klubben letar ersättare på den centrala anfallspositionen.