Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Haginge: Det var inte straff

Patrik Haginge gjorde comeback i ÖSK-tröjan som högerback i bortapremiären mot Göteborg.
- Det märks ett helt annat självförtroende i laget nu än när jag spelade senast, säger han.

Patrik Haginge lämnade ÖSK för Djurgården sommaren 2008. Då hade Sixten Boström gjort sitt första halvår i klubben.

- Vi var lite på uppgång redan då. Men självförtroendet är ett helt annat i dag. För några år sedan hade vi inte åkt till Göteborg och känt oss besvikna om vi bara fått med oss en poäng. Men det hade vi gjort i dag sett till matchbilden.

Två och ett halvt år senare var han tillbaka i allsvenskan för ÖSK. Han spelade enkelt och rejält på sin ytterbackplats. I första halvlek var han ganska delaktig framåt också.

- Och glöm inte mitt fantastiska inlägg som låg bakom målet i andra, skämtar han.

Mot slutet fick ett jagande Göteborg ändå till ett visst tryck mot ÖSK-backlinje.

- Det kändes lite onödigt. Vi var för loja i arbetet med att störa deras kantspelare och då blev det några onödiga situationer mot oss där bak, säger Patrik Haginge.

Vid ett tillfälle halkade han omkull i straffområdet samtidigt som bollen kom studsande mot kroppen. Hela Gamla Ullevi skrek på straff för hands men domaren friade.

- Löjligt. Den bollen tog i bröstet och var aldrig i närheten av min arm. Däremot blev jag lite nervös av att jag halkade eftersom jag inte riktigt hade koll på var jag hade någon motståndare, säger Patrik Haginge.