Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Haginge: Det var inte straff

Patrik Haginge gjorde comeback i ÖSK-tröjan som högerback i bortapremiären mot Göteborg.
- Det märks ett helt annat självförtroende i laget nu än när jag spelade senast, säger han.

Annons

Patrik Haginge lämnade ÖSK för Djurgården sommaren 2008. Då hade Sixten Boström gjort sitt första halvår i klubben.

- Vi var lite på uppgång redan då. Men självförtroendet är ett helt annat i dag. För några år sedan hade vi inte åkt till Göteborg och känt oss besvikna om vi bara fått med oss en poäng. Men det hade vi gjort i dag sett till matchbilden.

Två och ett halvt år senare var han tillbaka i allsvenskan för ÖSK. Han spelade enkelt och rejält på sin ytterbackplats. I första halvlek var han ganska delaktig framåt också.

- Och glöm inte mitt fantastiska inlägg som låg bakom målet i andra, skämtar han.

Mot slutet fick ett jagande Göteborg ändå till ett visst tryck mot ÖSK-backlinje.

- Det kändes lite onödigt. Vi var för loja i arbetet med att störa deras kantspelare och då blev det några onödiga situationer mot oss där bak, säger Patrik Haginge.

Vid ett tillfälle halkade han omkull i straffområdet samtidigt som bollen kom studsande mot kroppen. Hela Gamla Ullevi skrek på straff för hands men domaren friade.

- Löjligt. Den bollen tog i bröstet och var aldrig i närheten av min arm. Däremot blev jag lite nervös av att jag halkade eftersom jag inte riktigt hade koll på var jag hade någon motståndare, säger Patrik Haginge.