Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Haginge: "Har inget att säga"

En Patrik ut – en annan tillbaka.
Anttonen lämnar ÖSK, kan hamna i danska Esbjerg efter ett lyckat provspel i veckan.
Ersättare kan bli Patrik Haginge, som enligt uppgift förhandlar med ÖSK.

ÖSK och sportchefen Lennart Sjögren vill inte diskutera eventuella rekryteringar. Men uppgifter till fotbolldirekt.se gör gällande att ÖSK och Djurgården försöker hitta en lösning.

Haginge, som lämnade ÖSK för Djurgården för ett par år sedan, har ett år kvar på kontraktet men har fått veta att han gör bäst i att se sig om efter en ny klubb.

På flera positioner

ÖSK tappar högerbacken Patrik Anttonen, och mittbacken Bertin Zé har också lämnat. Patrik Haginge kan hantera både dessa positioner.

– ”Hagge” är en bra spelare. Kan spela på många positioner, men jag ser honom främst som en backlinjespelare, säger ÖSK-tränaren Sixten Boström, utan att föregå några förhandlingar.

Haginge själv hälsar på måndagen i ett sms till NA att han inte vill uttala sig förrän någonting har blivit officiellt: "Har inget att säga just nu".

Trivdes i Esbjerg

Patrik Anttonen tränade i veckan med Esbjerg, och väntar besked i veckan som kommer.

– Det gick bra, och de verkar intresserade. Problemet som jag förstått är att de i första hand söker en innermittfältare, och att det är osäkert om klubbens ekonomi tillåter ytterligare nyförvärv, säger Anttonen.

Esbjerg slåss med begränsade ekonomiska resurser, och är ett bottenlag i ligan.

– Men jag tycker att klassen var bra på träningarna, säger Anttonen.

Känns Esbjerg som ett bra alternativ för dig?

– Ja, det tycker jag. Det kändes helt okej. Och jag behöver ju hitta en klubb snart.