Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Haginge: "Jag känner jag kan bidra"

Patrik Haginge fick göra sitt första inhopp i årets allsvenska mot Falkenberg.

Annons

- Jag känner att jag kan bidra även om jag börjar på bänken, säger han.

Den rutinerade backen har inlett årets allsvenska säsong på avbytarbänken. Men i den tredje omgången fick han knappt 30 minuters speltid när han byttes in på högerbacken samtidigt som Daniel Björnquist tog ett steg upp på mittfältet.

- Jag skulle göra mitt vanliga jobb bakåt och dessutom försöka nå Åhman Perssons huvud med lite långbollar, berättar han.

Rollen som inhoppare var det rätt länge sedan han hade. Man får gå ända tillbaka till hans tid i Djurgården åren 2009-2010. Men hittills denna säsong har Daniel Björnquist och Logi Valgardsson tagit hand om ytterbacksplatserna i seriespelet.

- Jag försöker ändå pusha laget på mitt sätt. Jag känner att jag kan bidra också från bänken.

Hur har omställningen varit?

- Tidigare hade jag nog varit grinigare. Nu kan jag ändå se min roll på ett lite annat sätt och acceptera den. Om tränaren tycker det finns elva andra som är bättre så är det så.

- Jag kan bara fortsätta göra mitt bästa och vara beredd när chansen dyker upp. Man vet aldrig vad som väntar till nästa match. Tränarna vet att jag finns tillgänglig och kan hjälpa till.

Förlusten mot Falkenberg förklarade 30-åringen med samma ord som alla andra ÖSK-spelare:

- Vi förlorade kampen i dag. Då kan det gå så här. Men vi har bara spelat tre av 30 matcher. Det kommer dippar och toppar under en säsong. Det såg vi ju inte minst förra säsongen, säger Patrik Haginge.