Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hajen attackerar gratis på Stortorget

Peace Love Film Festival visar klassiska storfilmer på storduk under Live at Heart.

Annons

Filmfestivalen som arrangeras för fjärde gången flyttar i år från Borlänge till Örebro, från en musikfestival till en annan. Under årets Live at Heart, 30 augusti till 4 september, kommer stan därför att fyllas med både musik och film.

Varje kväll blir det till exempel gratis filmvisningar på storduk på Stortorget. Filmerna som visas är "Tillbaka till framtiden" från 1985 med Michael J Fox, Spielbergs "Hajen", "Tommy" av Ken Russel från 1975 med medlemmarna i The Who, Elton John, Tina Turner, Eric Clapton och Jack Nicholson samt klassikern "Casablanca" med Ingrid Bergman och Humphrey Bogart.

Det finns även en femte film men den vill festivalledningen hålla hemlig ett tag till. Förutom utomhusvisningarna innehåller festivalen nära 50 premiärvisningar av filmer från hela världen, specialvisningar, dokumentärfilmstävling, barnfilmstävling, seminarier, workshops, och master class.

Peace Love Film Festival arrangeras i samarbete med Örebrokompaniet, Örebro kommun och Örebroregionen/Filmregion Stockholm-Mälardalen.