Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälften av seniorlägenheterna uthyrda

I somras påbörjades inflyttning i det nya seniorboendet på Kyrkvägen. Nu är 9 av de 18 lägenheterna uthyrda.

Knappt 21 miljoner kronor har ombygget till seniorboendet på Kyrkvägen kostat Statens Bostadsomvandling, SBO.

Nu hyr kommunen seniorboendet på ett 20-årskontrakt. Och kommunen hyr i sin tur ut lägenheterna till seniorer. I mitten av år 2015 är beräkningen att alla lägenheter kan vara uthyrda.

I september var 7 lägenheter uthyrda. Nu är alltså ytterligare 2 lägenheter uthyrda.

- Vi har folk som kommer hit och tittar på lägenheterna lite då och då. De större lägenheterna har varit enklare att hyra ut än de mindre, berättar Ingeborg Dicksen, hyreshandläggare på kommunen.

Alla lägenheter är på två rum och kök. De större med en yta på 64 kvadratmeter, de mindre på 55 kvadratmeter. Hyran för lägenheterna är 6340 kronor i månaden för den större varianten och 5445 kronor i månaden för den mindre.

Det nya seniorboendet på Kyrkvägen ser Ewa-Leena Johansson (S) som starten på en modernisering av kommunens fastigheter med inriktning på fler seniorboenden.

– Bland annat finns det ytterligare två fastigheter intill här som vi har en vision om att också inreda som seniorboende. Då får vi en treklöver med seniorboenden med en gemensam innergård, sade Johansson till NA i samband med en visning av seniorboendet i höstas.