Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Halfvarssons revansch i Ånnaboda

 
SM-veckan 2015
Visa alla artiklar

Flög ut i skogen i onsdags – i dag blev det guld.

När skid-SM inleddes i onsdags med skiathlon såg det ut att avgöras i en duell mellan Marcus Hellner och Calle Halfvarsson. Men duellen ute blev då Halfvarsson föll offer för den omtalade Mattsabacken. Skidorna skar sig i kurvan och 25-åringen halkade i hög fart in i skyddsnätet som gav vika och flög rakt ut i skogen.

På söndagsförmiddagens 15 kilometer fristil var den hårt kritiserade Mattsabacken struken, gissningsvis till Halfvarssons stora glädje. Tämligen ohotad kunde Falunåkaren köra i mål på tiden 36 minuter och 39 sekunder och säkra karriärens första individuella SM-guld som senior.

- Skönt att få revansch efter det första loppet som blev lite misslyckat. Jag hade bestämt mig för att vinna i dag. Jag var grymt revanschsugen och jag bara sprutade av energi, säger Halfvarsson till SVT efter loppet och forsätter:

- Jag hoppas att jag har mer att ge i VM. Det ska inte sluta här.

Långt senare kom Daniel Rickardsson på en silverplats, 37,9 sekunder efter Halfvarsson. Bronspengen knep Anders Södergren, fyra sekunder efter Rickardsson.

Dagens besvikelse var den regerande mästare Marcus Hellner som hamnade över en minut efter Halfvarsson. 28-åringen från Gällivare kom på en sjätteplats och hade inte mycket kvar att ge efte veckans skiathlon och stafett.

- Jag var trött i dag och sliten från start. Jag hade svårt att bita ihop i slutet och kriga ända in i mål. Det går lite upp och ner och jag är sliten från loppen som varit, säger Hellner till SVT.

För hemmaåkaren Patrik Karlsson blev det en däremot en avslutning med stil. Karlslundskillen körde in i mål på en fin 13:e plats, två minuter och 42 sekunder efter Halfvarsson. Kopparbergskillen Jack Impola slutade på 30:e plats.