Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Håll avstånd så slipper vi coronaviruset fortare

Många struntar i uppmaningar och riktlinjer för minskning av smittspridning och anser att ingen ska bestämma var/hur/när och på vilket avstånd de rör sig i förhållande till andra. Just det beteendet gör att alla som är rädda för att bli sjuka, som är riskgrupp (därav många yngre!) eller som har andra som är beroende av dem, inte har en chans att välja säkerhetsavstånd. Förnekarna, som med eller utan symtom är potentiella smittbärare, struntar uppenbart i hur många de dödar, så länge de får göra som de vill.

De senaste veckorna har jag bland annat blivit ofrivilligt flåsad på i kassakön, hostad på i USÖ:s väntrum för infektionskänsliga på lab, fått kliva ner i vattenfyllt dike för att ”undkomma” joggare som var tvungna att springa i bredd, blivit ”trängd” vid en hylla i en nästan helt tom affär. När jag backar, tar ett steg åt sidan, flyttar mej eller går undan, så väljer andra att ”följa efter” trots att det finns gott om utrymme!?

Oavsett vad just du tycker att du har rätt att göra på andras bekostnad, genom oönskad närkontakt, förlöjliganden och hånfulla kommentarer, så har också jag rätt att välja och att säga ifrån. Din rätt går inte före min, bara för att du tycker att det råder corona-hysteri. Jag vill inte sitta instängd i onödan så länge hänsyn och social distans gör det möjligt för alla att kunna uträtta nödvändiga ärenden och vistas utomhus.

"livsnjutare.nu"

Örebro

www.na.se

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel