Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Håll BB i Karlskoga stängt!

Läser på Region Örebros intranät att den nya direktören Jonas Claesson har bra insikt om att man inte kan göra allt, om man inte har pengar. ”Vi måste ibland välja mellan olika saker när vi inte har råd att göra allt. (…) Då måste vi välja att göra de viktigaste sakerna. De som gör mest nytta.”, säger han. Det är något som han borde lära de politiker som i dag har lovat att öppna BB i Karlskoga. Man ska göra det som är viktigast för människor – och det kan inte vara att ha två BB med mindre än en timmes resväg emellan. En för Sverige nästan helt unikt lyxig situation, utanför storstäderna.

Nu får det vara slutlekt med alla pengar som vi skattebetalare i Örebro, Askersund, Kopparberg och resten av länet betalar. Det kan inte vara rimligt att man ska ha egna badkar och gullegull på BB i Karlskoga, när vi har långa vårdköer och massor av viktigare saker att ge medborgarna i hela länet. Särskilt inte när vi andra medarbetare förväntas spara många hundra miljoner, samtidigt som det säkert kostar minst 15 att öppna BB. Och risken att åka från Karlskoga eller Degerfors till BB i Örebro är väl inte större än från Askersund eller Kopparberg? Eller?

Så var finns den politiker som ger Jonas Claesson möjlighet att bygga en effektiv vård som levererar det vi medborgare behöver i hela länet, och inte det som gaphalsarna i Karlskoga skriker efter? Dig kommer jag att rösta på!

”Skattebetalare och medarbetare”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel