Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Håll religionsyttringar borta från polisen

Polisen skall vara religiös och politiskt neutrala i sin tjänsteutövning. De åsikter de har får de lämna när de börjar sitt pass.Visst är det bra att olika etniciteter får jobb inom polisen men de ska inte få ge uttryck för sin religion. Om muslimer skall tillåtas bära huvudduk så måste kristna få ha ett kors om halsen och judar bära kippa. Varför skall andra religioner diskrimineras?

När man möter en polis skall man se den som en representant för svenska myndigheter och inte som representant för en religion. Om en religiös grupp vill demonstrera för en åsikt som de har och möts av en polis med huvudduk känner man inte att det är myndigheterna den representera utan en religion. Skall vi även tillåta poliser bära politiska dekaler, en sosse kan bära ett s på rockärmen tillexempel?

”ateist”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel