Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hållbara förändringar är lösningen för Laxå

Laxå Ett bättre Laxå (EBL) har rätt i att Laxå kommun behöver rusta för framtiden och ställa om verksamheterna för att få en ekonomi i balans. Nyckeln till att lyckas med detta är hållbara förändringar. EBL har enligt Vänsterpartiet Laxå missat nyckelordet hållbarhet i sina beslut. Personalen som jobbar i Laxå kommun är inga siffror på ett papper. De är människor som har rätt att kräva en arbetsmiljö som inte försämrar deras hälsa. De har rätt till ett hållbart arbete de kan kombinera med familj och fritid. När EBL endast fokuserar på en budget i balans missar de den sociala hållbarheten.

Vi har varit tydliga från början. Politikerna ska inte in och peta i schemat. Vi yrkade i Social- och omsorgsnämnden att chefer tillsammans med berörd personal ska arbeta fram ett schema, som är hållbart för personalen och ekonomiskt hållbart. Här finns en tydlig skiljelinje mellan EBL och Vänsterpartiet Laxå.

Vi väljer att prioritera personalens arbetsmiljö och deras önskan om ett socialt hållbart schema lika högt som en hållbar ekonomi för kommunen. EBL prioriterar istället enbart ekonomin.

Det finns lösningar för att skapa en ekonomi i balans som är hållbar över tid, men det kommer vara svårt att hitta dem om inte även personalens hälsa och arbetsmiljö betraktas som en självklar prioritet.

Vill vi att personalen ska jobba kvar? Vill vi kunna rekrytera personal i framtiden? Omsorgsyrket är inget kall, det är ett jobb där personalen har rätt till en bra arbetsmiljö och schyssta villkor.

Jerry Karjalainen

ordförande Vänsterpartiet Laxå

Clara Ericson

partiföreträdare Vänsterpartiet Laxå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel