Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallbos styrelse inkompetent vad gäller fastighetsförvaltning: Det måste bli ett slut på lekstugan

hallsberg Vad kostar Hallbos vd Hans Boskär hyresgästerna? Ingen kan ha undgått följetongen i media om Hallbos affärer och dåliga ledarskap.

Man väljer att renovera sina lägenheter i egen regi. Det är inget fel i det om man kan komma ner i kostnader. Men vad hade det kostat att anlita ett byggföretag till renoveringen?

Kan vi få se vad man hade för underlag för att fatta beslut?

Kan vi få se vad man hade för underlag för att fatta beslut om att renovera i egen regi?

Vilka underlag har Hans Boskär lagt fram för styrelsen för att få den att fatta beslut om att använda kommunal borgen till att fortsätta renoveringen av Lien?

Det har ju visat sig att kostnaderna skenar för denna renovering och för att försvara bygget måste alla fakta upp på bordet.

Styrelsen verkar vara helt utan kompetens när det gäller fastighetsförvaltning. Kan man inte som skattebetalare kräva att vi får korten på bordet och får bilda oss en uppfattning om det är bra eller dåligt hur styrelsen utför sina åtaganden?

Att Hans Boskär sedan så snart någon av cheferna slutat sitt uppdrag för renoveringen stoppar in Richard Bergström som ställföreträdare beror inte på kompetens utan på att han är Hans påläggskalv som håller med utan att säga ifrån när det går på tok hela tiden.

Det behövs en kompetent byggledare som vet hur ett projekt ska ledas.

Det måste bli ett slut på denna lekstuga. Kostnaderna för detta misslyckande kommer kosta hyresgästerna och skattebetalarna åtskilliga tusenlappar under många år framöver. Och då har Hans Boskär lämnat sin post.

Skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel