Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hällde ut brännbar vätska på restaurang – en gripen misstänkt för försök till mordbrand

Vid 10-tiden på söndagen larmades polisen då ett vittne sett en man hälla någon typ av vätska på terrassen till en restaurang i centrala Hällefors. En man kunde kort därefter gripas misstänkt för försök till mordbrand.

Annons

– Vittnet såg mannen hälla vätska mot restaurangen, när vi kom dit kunde vi se att någon typ av brännbar vätska fanns på terrassen. Jag vet inte om det är bensin, det måste analyseras först, säger Christina Hallin, pressinformatör vid polisen i Örebro.

Vittnet kunde lämna sådana uppgifter till polisen att en man i 30-årsåldern senare kunde gripas misstänkt för händelsen.

–En man befann sig i närområdet som stämde in på signalementet. I nuläget är en person misstänkt, säger Christina Hallin.

Finns det bostäder i anslutning till restaurangen och vet du om någon fanns i byggnaden?

– Den informationen har jag inte, säger Christina Hallin.

Den gripna mannen är förd till polishuset i Örebro för förhör. Senare på kvällen kunde polisen berätta att mannen är anhållen.