Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hällefors 17-åring nära slå VM-löpare

Snacka om talang. Haben Kidane, 17, sprang tio kilometer på 33.15 – och var mindre än tre sekunder från att besegra VM-orienteraren Martin Regborn i Karlslundsloppet.

Haben Kidane, 17, som förra helgen blev tvåa i Lidingöloppets P17-klass följde på lördagen upp med att utmana självaste Martin Regborn, som så sent som i somras sprang orienterings-VM för andra gången, i det tio kilometer långa Karlslundsloppet på Väster i Örebro.

Kidane var bara 2,8 sekunder bakom Regborn över milen, och sprang i mål på finfina tiden 33.15,5. Bakom sig i resultatlistan hade Kidane namn som Bob Impola, Mattias Nätterlund och Ludvig Börjesson.

I damklassen gick Josefin Gerdevåg segrande ur senaste duellen med Örebrokollegan Mikaela Kemppi. Gerdevåg vann på 37.27,7, Kemppi tvåa, 23,3 sekudner bakom. Erica Lech trea där, 1.43,6 bakom, Mattias Nätterlund trea på herrsidan, 1.43,3 bakom Regborn.

I och med segern återtar Kidane ledningen i långloppscupen, där Karlslundsloppet var den 20:e av 26 individuella deltävlingar. Nästa avgörs redan i morgon, terrängtävlingen Annaloppet i Nora. Kemppi har i princip redan avgjort cupen på damsidan.