Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hällefors i toppi rankning av skolor

Kommunens grundskola rankas som nummer åtta i landet i Föräldraalliansen Sveriges årliga indexmätning. I länet ligger Hällefors i topp.

För femte året i rad gör Föräldraalliansen en kvalitetsmätning av grundskolan utifrån ett föräldraperspektiv.

Fyra kvalitetsområden (måluppfyllelse, pedagogisk personal, övriga hälso- och studiefrämjande resurser, fritidshemmen) summeras och därefter rangordnas landets samtliga 290 kommuner.

Föräldraalliansens syfte är att försöka mäta kommunernas ambitionsnivå för grundskolan. Uppgifter har hämtats från Skolverkets öppna databaser samt Statistiska centralbyrån, SCB.

22 platser upp

I årets rankning kan man också konstatera att Hällefors kommun klättrar 22 placeringar uppåt sedan förra årets undersökning.

Bildningsförvaltningens chef Elisabeth H Solberg säger att resultatet ger ett kvitto på att det görs ett bra arbete i skolan varje dag.

– Debatten i landet kring skolan kan få oss att tro något annat.

Solberg tror att den höga andelen utbildad och behörig personal i Hällefors grundskola kan vara en orsak till den höga placeringen, liksom att skolhälsovården inte haft några besparingskrav de senaste åren.

– Det känns bra att få en utmärkelse, det stärker både personal och politiker.