Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla partier får egen timme i radion

På söndag drar Radio Hällefors i gång sina sändningar inför valet. Under en timme varje söndag fram till valdagen kommer partierna få möjlighet att presentera sin politik.

Annons

Sedan valet 2002 har närradion i Hällefors bevakat kommunalvalen.

– Vi gör det här både för att öka intresset för valet och som en tjänst för alla dem som har funderingar inför valet, säger Fredrik Fogelqvist, ordförande i Radio Hällefors.

Med start nu på söndag kommer varje parti få en timme till sitt förfogande. Hur man väljer att disponera denna är upp till partierna själva.

– Tanken är att det inte ska vara någon pajkastning utan att man lägger fokus på det egna partiet. Men partierna lägger själva upp sina sändningar, säger Fredrik Fogelqvist.

Ordningen har lottats fram och först ut är KD. Därefter följer S, V, Grythyttelistan, S och slutligen M. Hällefors Oberoende har dock valt att inte medverka.

– Vi har lagt en plan inför valet och där ingår inte radion. Man får välja vad man vill prioritera och vi anser inte att det skulle vara effektivt. Hur många sätter sig framför radion en söndag för att lyssna på närradion? Det blir bara för de redan frälsta, säger Mats Runqvist (HOB).

Rita Sörling (S) tycker däremot det är viktigt att medverka.

– Vi tycker att alla forum är viktiga. Det blir många bäckar små. Däremot har vi inte bestämt än hur vi lägger upp programmet, säger hon.

Fredagen före valdagen kommer man att sända en debatt med representanter från alla partier.

– Eftersom flera av oss på närradion också är engagerade politiskt är tanken att debatten ska ledas av två utomstående debattledare. Men vilka det blir är inte klart än, säger Fredrik Fogelqvist.

Mer läsning

Annons