Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Attraktivare Grythyttan ska lyfta utbildningar

 Ett välkomnande Grythyttan är första steget i en utvecklingsplan som ska göra orten mer attraktiv och lyfta restaurang- och hotellhögskolan.

Annons

Olle Häggbom, direktör på Örebro universitet har det övergripande ansvaret att ta fram en utvecklingsplan för universitetets akademi i Grythyttan.

I mars hölls ett seminarium med representanter även från näringsliv, kommun och föreningsliv där idéer för att utveckla Grythyttans som ort diskuterades.

– Viktigast är att samla de krafter som vill göra något i Grythyttan, att vi hjälper varandra, säger Olle Häggbom som tillsammans med Marie Dahlgren, Loka brunn och kommunchef Lena Sahrblom ska fortsätta utvecklingsarbetet.

Man börjar med att skapa ett välkomnande Grythyttan. Häggbom framhåller vikten av att skapa mötesplatser men också att jobba med marknadsföring. Torget är en miljö som har stora utvecklingsmöjligheter anser han.

Helhetsgrepp

Kommunens uppgift nu är att få ett helhetsgrepp över lokaler och bostäder i Grythyttan. I gruppen ska man också se över skyltning och information samt ett grafiskt formspråk för Grythyttan. Man ska skapa en aktiv webbplats för information och debatt.

En förhoppning är också att starta ett projekt som gör Grythyttan till en del i en nationell och internationell besöks- och turistdestination.

– Vi har redan skapat ett kontaktnät och nu handlar det om att mobilisera lokala intressenter, säger Häggbom.

I mitten av juni samlas alla inblandade igen till ett frukostmöte på Loka brunn för att göra en avstämning samt besluta hur man går vidare.

Mer läsning

Annons