Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandyklubbenger inte upp

Lindholmstorpets framtid är oviss och med anledning av detta gör bandyklubben i Hällefors en mindre enkätundersökning. Politiker får möjlighet att ge sin syn.

Annons

Sedan 1989 har bandyklubben haft ett hyresavtal med kommunen för Lindholmstorpet. För ett år sedan sades avtalet upp och före sista februari ska klubben ha lämnat fastigheten. Orsaken är att kommunen vill utveckla området.

Kommunen gick ut med ett anbudsförfarande och fick ett svar från den egna näringslivsenheten. Deras idé är att skapa ett ungdomsprojekt med anledning av den stora ungdomsarbetslösheten. Förslaget ska behandlas av kommunstyrelsen den 26 januari.

Innan några beslut fattas vill bandyklubben få en uppfattning om vad politiker vill med torpet. Man gör en enkätundersökning där även ortsbor får svara. Frågor man ställer är om Lindholms-

torpet är en tillgång för ortsbor och turister, om man vill att det ska vara en kaffeservering eller om man vill att torpet ska användas till annan verksamhet. Det finns även plats för egna förslag.

– Vi gör en sammanställning av svaren från framför allt politikerna, även om svar saknas, säger Åke Hjalmarsson i bandyklubbens styrelse.

Verksamhet hotas

Klubben är missnöjd med kommunens sätt att agera i frågan. Då man förlorar Lindholmstorpet blir det också svårt att fortsätta bedriva den verksamhet klubben har för arbetslösa och sjukskrivna. Den sociala delen i klubben kan komma att försvinna.

– Vi har inte lämnat in någon skriftlig intresseanmälan för torpet eftersom det känns svårt att bedriva verksamhet med enbart ettårsavtal. Däremot har vi anmält intresse om samtal om dess framtid, säger Hjalmarsson.

Annons