Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besök från Hongkong kan ge samarbete

Kinesiskt besökt var det på Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan tidigare på onsdagen. Förhoppningen är att skapa ett samarbete med utbildningar i Hongkong.

Annons
Gästerna från Honkong i Kina gjorde studiebesök i Måltidens hus för att bland annat diskutera samarbete med Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan. Fr v Paolo Gorreri, Inger M Johansson, Annelie Öster, Stefan Wennström, Markus Klinton, Winnie Ngan, Annika Grälls, Bo Ekander och Thomas Müller.

Gästerna från Honkong, rektorerna Winnie Ngan och Paulo Gorreri samt Andreas Müller, representanter från en yrkeshögskola inom hotell- och restaurangområdet, tittade närmare på verksamheten i Måltidens hus och diskuterade samarbete. Annika Grälls projektledare för Måltidslaboratioriet tog emot gästerna som även träffade universitetslektor Stefan Wennström och professor Åsa Öström.

– Kinabesökarna gör en kortare Europa-resa och det känns fantastiskt att vi är prioriterade, en fjäder i hatten för vårt universitet, säger Grälls.

Hon har träffat gästerna vid några tillfällen tidigare i Honkong. Nu hoppas Grälls att mötet kan utmynna i ett samarbete.

– Enklast är ett lärarutbyte, men på sikt kanske även på studentnivå. Internationella kontakter är alltid viktiga och berikande. 

Yrkeshögskolan i Hongkong driver en egen hotell- och restaurangrörelse berättar Annika Grälls. Lärare och doktorander från utbildningen i Grythyttan har  besökt  verksamheten i Hongkong.

Mer läsning

Annons