Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bidrag betalas tillbaka

Omsorgsnämnden betalar tillbaka bidraget från Socialstyrelsen som skulle undersöka val-friheten. Förvaltningen hinner inte genomföra uppdraget.

Annons

Nämnden har beviljats 626 306 kronor från ett stimulansbidrag utifrån riksdagens lag om valfrihet inom socialtjänsten, den så kallade LOV-lagen.

Uppdraget är att undersöka möjligheterna att utveckla valfriheten för brukare och patienter inom verksamheten. Kommunen har annonserat ut en projekttjänst och planerade göra anställningsintervjuer.

Situationen på omsorgsförvaltningen gör att nämnden nu fattar beslut om att betala tillbaka pengarna. Förvaltningschefen sade för kort tid sedan upp sig med omedelbar verkan och kommunchef Lena Sahrblom utsågs till att även vara tillförordnad förvaltningschef.

Tiden räcker inte till

Sahrblom meddelar nu att hennes tid inte räcker till för att genomföra uppgiften som bidraget innebär tillsammans med alla övriga arbetsuppgifter.

Nämnden betalar därför tillbaka bidraget, men ska söka nya pengar hos Socialstyrelsen, om det finns några, när situationen på förvaltningen stabiliserat sig.

Mer läsning

Annons