Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter mötet: Ännu inga förslag till nytt styre

Vid socialdemokraternas medlemsmöte i Hällefors i går kväll beslutades att styrelsen får fortsatt mandat att arbeta vidare med förslag på samarbete. Men konkreta förslag går man inte ut med.

Annons

Efter att samarbetet mellan socialdemokraterna, centerpartiet och vänsterpartiet nyligen sprack efter att omsorgsnämnden inte beviljats ansvarsfrihet råder politiskt vakuum i Hällefors. Ett mycket besvärligt läge, enligt Anne Horneman, ordförande i arbetarekommunen.

- Ja, det är klart att det är. Det politiska arbetet står ju stilla. Men så fort vi får ihop styret så hoppas vi att kunna ta många bra beslut, säger hon.

Oklart om ansvar

Särskilt besvärligt är det i den omtalade omsorgsnämnden, där det verkar råda oklarheter om vilket ansvar man har som ledamot.

- Flera av de som hoppat av omsorgsnämnden har inte förstått att de formellt sitter kvar tills fullmäktige entledigar dem. Och nästa kommunfullmäktigemöte är den 13 juni – fram till dess kvarstår deras ansvar, säger Anne Horneman.

Vid onsdagens medlemsmöte genomfördes en omröstning – resultatet blev att styrelsen fick mandat att fortsätta arbetet med att hitta en lämplig samarbetsmodell.

Vilka konkreta förslag till samarbete har ni?

- Det vill jag inte berätta ännu. Vi kommer inom kort att skicka ut ett pressmeddelande om förslagen.

Hur var stämningen på gårdagens möte?

- Helt okej. Det var många diskussioner och medlemmarna tycker olika om saker, men så ska det vara, säger Anne Horneman.

Mer läsning

Annons