Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eva Novak är Årets kvinnoföretagare

Idag tilldelades Eva Novak utmärkelsen Årets kvinnoföretagare i Örebro län. Priset delades ut av landshövding Rose-Marie Frebran i samband med en företagskonferens på Loka brunn.

Annons
Prisutdelning för Årets kvinnoföretagare 2013. På bilden Elisabeth Sverresson från Länsförsäkringar, pristagare Eva Novak från Varsam AB, landshövding Rose-Marie Frebran samt Eva Jouper från Swedbank.

Under söndagen och måndagen genomförs årets upplaga av Lokakonferensen. Det är en träff för kvinnor i Örebro län som driver företag. Cirka 150 personer deltar i årets konferens.

Och i samband med företagskonferensen delade landshövdingen också ut priset till Årets kvinnoföretagare 2013 som alltså gick till Eva Novak som driver företaget Varsam AB.

– Vi har fyra nominerade företagare. Och sedan har juryn, utifrån de riktlinjer som gäller för priset, utsett en vinnare, berättar Elisabeth Sverresson, Länsförsäkringar Bergslagen.

Kriterier som gäller för att tilldelas Årets kvinnoföretagare är bland annat att företaget ska ha varit verksamt i minst tre år och att kvinnoföretagaren som person ska vara en förebild och en inspiration för andra kvinnor som är eller vill bli företagare. Länsförsäkringar och Swedbank står för prissumman som är på totalt 10 000 kronor.

För sin målmedvetenhet och sin vision om att åstadkomma en samhällsförändring, för kreativa lösningar som stimulerar till aktivitet och rörelseglädje och som underlättat livet för många personer med olika form av funktionshinder tilldelades Eva Novak utmärkelsen, enligt juryn.

Företaget Varsam utvecklar, i samverkan med kunder och leverantörer, mängder av olika hjälpmedel för människor.

– Vi är bland annat ett komplement till sjukvården och vi säljer hjälpmedel framförallt till privatpersoner, berättar Eva Novak.

Det handlar om individuella lösningar som ska passa varje enskild person utifrån dennes förutsättningar och i designen av produkterna prioriteras både funktion som produktens utseende. Varsam har butiker i Örebro, Västerås och Stockholm och säljer också varor på postorder via katalog och webshop. Varsam startades 1988 och drivs av Eva Novak med sambo Göran Jonsson plus anställd personal. Cirka tjugo människor arbetar på Varsam.

Om utmärkelsen

Årets kvinnoföretagare 2013 säger Eva Novak:

– Först blev jag helt stum, sedan väldigt glad. Och jag är gärna ett bollplank och en förebild för andra kvinnor som vill starta eller som redan driver ett företag.

Lokadagarna håller på just nu och 150 kvinnor från länet som driver företag samlas och utbyter erfarenheter.

Mer om priset och Lokadagarna

Priset Årets kvinnoföretagare i Örebro län delades ut för nionde gången igår, söndag. Syftet med priset är att lyfta fram förebilder som kan inspirera andra kvinnor att vilja och våga mer.

Dessa företagare nominerades till årets pris: Eva Novak/Varsam, Agnetha Paulsson/Personalpoolen Mellansverige, Annelie Kempe/Idé Group och Linda Larsson/Husbilstjejen i Närke.

Lokadagarna arrangeras av Regionalt resurscentrum vid länsstyrelsen tillsammans med Almi Mälardalen. Konferensen genomförs som en del i projektet JämFör–För en jämställd framtid i Örebroregionen.

I juryn för Årets kvinnoföretagare finns Almi Företagspartner Mälardalen, Handelskammaren Mälardalen, Länsstyrelsen/Örebro läns kvinnolobby, Länsförsäkringar Bergslagen, PwC samt Swedbank.

Mer läsning

Annons