Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler lägenheter kanske ska rivas

Statens bostadsomvandling, SBO, har problem att hyra ut studentlägenheter i Hällefors. Nu vill SBO träffa kommunen och kanske måste lägenheter i Hällefors rivas.

Annons

SBO hyr ut student- och elevboenden i Grythyttan och Hällefors. Uthyrningen i Grythyttan är det inga större svårigheter med, men i Hällefors är det bekymmer, enligt Ann Eriksson, vd för SBO.

– Vi hyr inte ut alla lägenheter vi har i Hällefors och nu vill vi träffa kommunledningen och det kommunala bostadsbolaget för att diskutera framtiden, säger Ann Eriksson.

SBO förvaltar totalt 200 studentboendeobjekt i Grythyttan och i Hällefors. Det var 2006 som SBO köpte 150 lägenheter i Hällefors kommun, varav 89 i Hällefors och 61 i Grythyttan.

Fick betala tillbaka

Hällefors bostads AB, Boab, ägde samtliga fastigheter som såldes förutom en på Kyrkogatan 15 som kommunen ägde och sålde.

Av de 150 lägenheterna fanns 40 på en avvecklingslista efter en uppgörelse mellan kommunen och statliga bostadsdelegationen. Kommunen hade fått 22,5 miljoner kronor av staten för att avveckla lägenheterna från ordinarie hyresmarknad och med uppgörelsen med SBO fick kommunen betala tillbaka delar av det stödet.

SBO öppnade sedan ett lokalkontor i kommunen; Studentbostäder i Grythyttan Hällefors AB.

– SBO:s uppdrag är att medverka till balans på bostadshyresmarknaden på orter med vakanser i bostadsbeståndet och den problematiken finns i Hällefors. Men vi vill i första hand diskutera om det finns andra lösningar än att riva lägenheter i Hällefors, till exempel om det finns behov av fler trygghetsboenden.

Eriksson betonar att SBO främst vill hitta utvecklingsmöjligheter i Hällefors, men att lägenheter kan behöva rivas i Hällefors utesluter hon inte. När SBO och kommunen ska träffas är inte bestämt.

Mer läsning

Annons