Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flytt-diskussioner fortsätter

Stiftelsen Formens hus ställer sig positiva till folkhögskolans vilja att flytta in i Formens hus. Men i så fall måste också delar av designsamlingarna flyttas ut, konstaterar stiftelsen.

Annons

Hällefors folkhögskola är trångbodda i sina nuvarande lokaler. De undersöker därför möjligheterna att flytta till Formens hus.

Stiftelsen Formens hus har nu diskuterat inflyttningsfrågan i sin styrelse.

– Det är väldigt bra om Formens hus får in fler verksamheter, men vi vill ha en lösning vad gäller designsamlingarna, säger Peter Carlsson, ordförande i stiftelsen.

I dag finns stiftelsens designutbildning Fidu i Formens hus. Byggnaden Formens hus ägs av Hällefors kommun. Stiftelsen betalar 396 000 kronor om året i kallhyra. Driften av Formens hus beräknas till totalt 1,2 miljoner kronor per år.

– Nu ligger bollen hos folkhögskolan att kontakta fastighetsägaren, alltså kommunen, för att diskutera sina flyttplaner, säger Carlsson.

Folkhögskolans rektor, Susanna Stark, säger att det finns många detaljer som måste diskuteras.

– Till exempel var våra verkstäder ska vara och att det saknas en teaterlokal i Formens hus. Och kan skjutdörrar i glas monteras på de öppna ytorna? Vi ska diskutera detta med våra kursansvariga och räkna på yta och antal rum som finns i Formens hus, säger Stark.

Till höstens kursstart är det inte troligt att folkhögskolan har flyttat, snarare till 2011. Förutom Formens hus så är folkhögskolan också intresserade av Polstjärnans lokaler. Att flytta till Snäckeskolan eller Kronhagsskolan, efter att de skolorna stängts, är inte lika intressant, enligt Susanna Stark. Folkhögskolan har en målsättning att vara en central mötesplats för hela Hällefors. Därför anses det viktigt att skolans lokaler också ska ligga centralt.

Mer läsning

Annons