Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förändringar för förskolan i Sörgården

Med hyresreduceringar och nya ombyggnationer planeras det nu för den framtida barnomsorgsverksamheten i Sörgården. Men luktproblemen i huset finns kvar och krav på återremiss i ärendet har väckts.

Annons

Idag använder kommunen två hela avdelningar i huset (Eken och Rönnen) samt en halv avdelning (Kastanjen). Att Eken och Rönnen är på två avdelningar, eller två skepp som de också kallas, beror på att lokalerna inte är anpassade för verksamheten. Kommunen ser nu över sin lokalanvändning och en förändring i Sörgården är på gång.

– Vi vill in i ett enda skepp med Eken och Rönnen. Kastanjen, som är i ett halvt skepp, blir kvar i sina lokaler till oktober 2016, säger Tina Lanefjord, chef på bildningsförvaltningen.

Men under många år har det varit problem med dålig lukt i delar av Sörgården. Problemet orsakas av impregneringsmedel som applicerades på trävirket när huset byggdes. Försök att göra åtgärder för att få bort lukten har skett men utan större framgång. Det luktar fortfarande i delar av byggnaden.

Det var lukten som blev ett trätoämne när bildningsnämnden diskuterade framtiden för barnomsorgen i Sörgården. Nämnden får hyresreduceringar för lokalerna. Men Moderaterna och Grythyttelistan yrkade på en återemiss med hänvisning till att luktproblemen först måste åtgärdas.

Mer läsning

Annons