Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra ska bli tre

Fyra sporthallar kan bli tre. Ändå anses föreningarnas behov av träningstider kunna tillgodoses. Vilken hall som ska bort är inte bestämt.

Annons

Redan vid vårterminens start 2012 ska  hela grundskolan i Hällefors tätort vara samlad till en enda enhetlig skola, i Klockarhagsskolan. Gymnastiksalarna på Kronhags- och Snäckeskolan ska däremot finnas kvar till halvårsskiftet nästa år.

Organisationsförändringen påverkar därefter tillgången till idrottshallarna, både för skolan och för föreningarna.

– Det ska, enligt vår sammanställning, räcka med tre hallar för att täcka föreningarnas behov av tider. Dock måste vissa tider justeras och ändras, säger Göran Nilsson, chef på bildningsförvaltningen.

Skolans totala behov av tider i sporthallarna är inte helt sammanställt. Till bildningsnämndens möte i december beräknas den uträkningen vara klar.

I nuläget talas det om två huvudalternativ; sporthallen i Hällefors och gymnastiksalen vid Grythyttans skola. Till detta ska sedan antingen gymnastiksalen vid Snäckeskolan eller Kronhagsskolan finnas med.

– Vi har inte bestämt något än, betonar Stefan Backius (V), bildningsnämndens ordförande. Tillgången till sporthallar är en viktig fråga och vi måste ha mer information i detta innan vi tar beslut.

När projekt Skola 2010 startade talades det om att stänga Snäckeskolan och Kronhagsskolan helt. Den nya skolan lyfts fram som en pedagogisk satsning, men i argumenten att genomföra mångmiljonbyggprojektet ingick även att slippa bekosta stora behov av upprustning av Snäckeskolan och Kronhagsskolan. Vad det exakt kommer att kosta om kommunen tvingas att behålla en av dessa skolors gymnastiksalar är oklart, enligt Göran Nilsson.

I ett tidigt skede av projekt Skola 2010 talades det även om ett nybygge av en bollhall. Så skedde ej. Att en bollhall skulle kunna vara alternativet som den tredje sporthallen är osäkert.

– Byggandet av en bollhall skulle i så fall bli en fråga för i första hand kommunstyrelsen att ta, där vi i nämnden ber om extra pengar för detta, säger Birger Antonsson (S), ledamot i bildningsnämnden.

Mer läsning

Annons