Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gott om studentbostäder i år

Det finns fortfarande gott om lediga bostäder för den som ska plugga i Grythyttan i höst.Men för den som vill bo nära skolan börjar det bli bråttom att söka bostad.

Annons

Som NA tidigare berättat råder stor brist på studentlägenheter i hela landet. Men för de blivande studenterna på restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan ser det ljusare ut.

– Det finns väldigt gott om bostäder så det ska inte vara några problem, säger Leo Jonason, studiesocialt ansvarig på Örebro studentkår.

BO har fastigheter i både Hällefors och Grythyttan.

– Jämfört med i fjol har vi färre sökande, men det kan ramla på många ansökningar än. I Grythyttan är det nästan fullt, men vi har fortfarande några rum kvar. De flesta vill ju helst bo där. säger Erling Lillberg vid SBO.

Däremot har man gott om lediga bostäder i Hällefors.

– Det mesta korridorsboendet där är fortfarande ledigt, säger Erling Lillberg.

Hos Hällefors Bostads AB, Boab, börjar det däremot bli ont om lägenheter.

– Det är i princip fullt i både Hällefors och Grythyttan. Vi har någon enstaka lägenhet kvar, men de börjar ta slut. Men det var värre förra året. Då var det riktigt många som sökte, säger Thorbjörn Persson på Boab.

Grythyttans fastighetsförvaltning har fortfarande några rum kvar till uthyrning.

– Vi har rätt så många uthyrda. Men ett tiotal rum finns kvar. Men det ringer studenter varje dag så de fylls nog på vad det lider, säger Anders Eriksson på Grythyttans fastighetsförvaltning.

Även han upplever att det är lugnare i år.

– Studenterna verkar inte vara lika på hugget i år, men det kommer nog så småningom, säger Anders Eriksson.

Mer läsning

Annons