Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunnel har varit med på sitt sista möte

Nu har hon varit med på sitt sista möte i kommunstyrelsen. Gunnel Rundqvist trappar ner inför pensionen.

Annons
En avslutning. Gunnel Rundqvist har tagit sina sista anteckningar på kommunstyrelsens sammanträde i Hällefors och uppvaktas med blommor av ordförande Ritha Sörling.

Den tekniska utvecklingen är det första Gunnel Rundqvist tänker på när hon blickar tillbaka på alla år i Hällefors kommunhus. Hon anställdes 1982 och jobbade på olika avdelningar innan hon blev kommunsekreterare.

I dag är hon kanslichef, men för en kanslienhet som faktiskt redan är nedlagd.

– En organisationsförändring är på gång och mina arbetsuppgifter har till viss del redan delats upp. Nästa år ska medborgarkontoret börja fungera och tar över ytterligare delar.

Arbetet ser i vissa stycken helt annorlunda ut i dag jämfört med för ett par decennier sedan.

– Datoriseringen framför allt. Den har underlättat enormt. Och än är det inte slut på utvecklingen. Hela tiden kommer nya system som är bättre. Det gäller att hänga med.

Har fört protokoll

Arbetsuppgifterna har varit många men sedan 1989 har Gunnel fört protokoll vid bland annat kommunfullmäktige och kommunstyrelsens sammanträden. Nu har hon gjort sitt sista möte i KS-församlingen.

– Sammanträdena har inte förändrats särskilt mycket. Rutiner och lagar är i stort sett desamma. Däremot har det bytt en hel del ansikten på politiker genom åren.

I slutet av året påbörjar Gunnel en ny era, som pensionär.

– Det känns bra att få mer egen tid, att få råda över den själv. Men jag kommer säkert att sakna arbetskamraterna och kanske arbetsuppgifter också för den delen.

Mer läsning

Annons