Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Haben Kidane var snabbast i Hjulsjöjoggen

Haben Kidane vann herrklassen 10 kilometer och Annika Larsson vann damklassen på samma längd när Hjulsjöjoggen avgjordes idag.

Annons
Haben Kidane, Hällefors löparklubb. Segrare i Hjulsjöjoggen 2014 med tiden 36,50 på 10 kilometer i terräng.

Med ett startfält på över 100 löpare totalt i alla klasser sammanräknat var det en riktig folkfest i Hjulsjö när årets terränglopp skulle avgöras. Och det var en förändrad Hjulsjöjogg som arrangörerna Hjulsjö byförening kunde erbjuda.

- Vi har ökat på med två kilometer och springer nu 10 istället för 8 kilometer. Och det är ännu mera kuperat och mer tuffa uppförslut, berättar Thord Lindberg, tävlingsledare i Hjulsjöjoggen.

Och årets tävling blev en jämn historia. Simon Sveder från Hällefors löparklubb fanns på plats och det brukar vara ett starkt kort.

- Vi får se hur det går. Jag har varit skadad i sommar med en inflammation i hälsenan. Men nu börjar det bli bra och det känns kul att kunna vara tillbaka och tävla, säger Simon minuterna innan start.

Två kilometer in i tävlingen är det tre löpare från Hällefors löparklubb i täten; Peter Wiker, Haben Kidane och Simon Sveder. Men den som är löpstarkast idag är Haben som korsar mållinjen först i tävlingsklassen 10 kilometer med tiden 36,50 minuter. Mattias Nätterlund, Örebro AIK, blir tvåa och Simon Sveder trea.

- Det kändes väldigt bra. Det är tredje gången jag tävlar i löpning och första gången jag är med i Hjulsjöjoggen, säger Haben efter målgång.

Först i mål i damklassen 10 kilometer är Annika Larsson, Örebro AIK. Med tiden 45,35 vinner hon sin klass.

- Det var jobbigt och tufft men det var jag inställd på. Det är första gången jag är med i Hjulsjöjoggen men jag har hört ryktet om hur tufft det ska vara, säger Annika efter målgång.

Tvåa i damklassen blir Maria Eriksson, IF Start, och trea Marie Dasler, IF Start.

I täten. Haben Kidane, Simon Sveder och Peter Wiker, alla från Hällefors löparklubb.
Segrade i damklassen 10 kilometer, Annika Larsson, Örebro AIK.
Pristagare i en av juniorklasserna. Leija Gillstrand, Levina Åkerberg och Moa Andersson.

Resultat 10 kilometer

Herrklassen: 1) Haben Kidane, Hällefors löparklubb, 36,50; 2) Mattias Nätterlund, Örebro AIK, 36,57; 3) Simon Sveder, Hällefors löparklubb,37,02.

Damklassen: 1) Annika Larsson, Örebro AIK, 45,35; 2) Maria Eriksson, IF Start, 47,19; 3) Marie Dasler, IF Start, 47,45.

Mer läsning

Annons