Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hällefors laddar för Vårskrik

Det ska dansas, sjungas, visas konst och design och mycket mera när Hällefors genomför sin stora kulturmanifestation Vårskrik 2010.

Annons

– Alla människor har jobbat med sitt hela vintern och nu ska vi visa upp allt som händer och sker i kommunen under en gemensam helg, berättar Marianne Sörenson, rektor på kulturskolan. Arrangemanget Vårskrik är ett samarbete mellan kulturskolan, ABF, Hällefors folkhögskola, designutbildningen Fidu samt verksamma konstnärer i trakten.På fredag den 7 maj startar Vårskrik. Det börjar på Hällefors torg med elevorkestrar som framför valda musikstycken. Sedan väntar ett fullmatat kulturprogram fram till söndag. Det blir rockmusik, film, dans och sång. Utställningar visas på flera ställen. I Formens hus visar designeleverna sina arbeten från läsåret.

En konst- och kulturrunda har satts ihop för lördagen och söndagen. Då kan Vårskrik-besökare på egen hand resa runt till olika konstnärers ateljéer.

– Med Vårskrik vill vi samordna kulturen i Hällefors. Arrangemanget blir ett samlat vårskrik, alla visar vad just de har arbetat med under året.

På Hällefors kommuns webbsida kan du läsa mer om Vårskrik.

Annons